Всім відомо, що вставка зубних імплантів широко практикується для того, щоб не була помітною відсутність власного зуба.

Новітня розробка вчених обіцяє стати революцією в стоматології, зокрема в сфері протезування. Замість протеза незабаром можна буде виростити новий власний живий зуб, повідомляють «Новини України».

Американський вчений-дантист з Колумбійського університету Джеремі Мао запропонував революційну технологію, як виростити живий зуб, завдяки стволовим клітинам. Нове відкриття дозволить полегшити муки страждань від зубного болю, і навіть обійти вельми неприємну процедуру імплантації. Успішні експерименти вже проведені на піддослідних тваринах.

Згідно з розробленою технологією, на місце відсутнього зуба ставиться спеціальний пористий каркас з натурального матеріалу, і в нього вміщюють стовбурові клітини, що стимулюють ріст нових тканин. Таким чином, відбувається зливання зуба з навколишньою живою плоттю, міграція живих клітин, з поступовою регенерацією всього зуба. Вся процедура вирощування зуба з відновленням періодонтальних зв'язок триває 9 тижнів.

Нове відкриття – надія для більшості людей, що може принести величезну користь всьому людству. На даний момент цей процес ретельно вивчається і вдосконалюється. А нам залишається чекати, коли нова революційна технологія отримає широке застосування на практиці (Новини України, 13.05.2017).