- Деталі
- Перегляди: 5111
Про них почали говорити, коли забезпечення енергоресурсами в Україні стало невід’ємною частиною національної безпеки.
За інформацією ЗМІ, на Вінниччині за рахунок використання дров зекономили в минулому році майже 40 мільйонів кубометрів газу. Продукція лісівництва стала надійним джерелом енергії, але ж ліси не вічні, якщо вирубувати дерева без певних планів.
- Деталі
- Перегляди: 4786
Зовсім недавно набув чинності Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність», обговорення положень якого та й недоліків, що мають місце в ньому, триває. Найболючіші проблеми – це фінансове забезпечення. Не можна вважати позитивним і те, що число дослідників у порівнянні з 1991 роком в Україні зменшилося утричі. Україна посідає найнижче місце серед великих держав континенту. Якщо в країнах ЄС планують витрати на наукову сферу довести до 3 %, то в Україні ця цифра лише майже 0,2 %.
- Деталі
- Перегляди: 4899
Велика піраміда Хеопса знову завдала клопоту вченим. Цього разу вони виявили у ній теплову аномалію.
Дослідників цікавили особливості нагрівання та остигання єгипетських пірамід при сході та заході сонця відповідно. Результати теплового сканування виявилися досить несподіваними, особливо для піраміди Хеопса.
- Деталі
- Перегляди: 4813
Американський астронавт Скотт Келлі, який перебуває на борту Міжнародної космічної станції (МКС), повідомив, що атмосфера Землі з кожним роком має все більше нездоровий вигляд, стоншується величезними темпами, втрачаючи свої захисні властивості.
- Деталі
- Перегляди: 4607
Вчені доводять, що можливо призупинити процес старіння, просто вживаючи правильні продукти, які забезпечать енергією та дозволять підтримувати вагу в нормі. Щоразу, коли ми додаємо до наших звичних страв спеції та прянощі, їх смак змінюється. На калорійність це не впливає, а на колір та аромат – так. Збільшується вміст вітамінів, а почасти й лікувальні властивості, адже прянощі та спеції вміщують антиоксиданти, мінерали та полівітаміни. Прянощі та спеції багаті на поживні речовини, тому вони впливають на метаболізм, деякі створюють відчуття ситності, тому ми їмо менше.
- Деталі
- Перегляди: 4575
Народилися в лютому
Євген Оппоків – доктор технічних наук, академік АН УРСР, академік ВАСГНІЛ, професор Київського політехнічного інституту, директор Науково-дослідного інсититуту водного господарсва, один з основоположників гідрології в Україні.
Народився 1 лютого 1869 року в селі Руда, тепер у складі с. Шамраївки Сквирського району Київської області.