104228509 1425102007682452 8715406229363816943 n

26 лютого у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся експертний семінар «Евалюація якості наукової діяльності».

Співорганізаторами семінару виступили Фундація польських ректорів, МОН України, Національна академія педагогічних наук України та Київський національний університет імені Шевченка.

Семінар вітали ректор КНУ імені Тарас Шевченка, президент Спілки ректорів України. академік НАН і НАПН України Леонід Губерський, заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний, представник Варшавської Політехніки й Фундації польських ректорів, професор Єжи Возніцкий. Від НАПН України участь взяли президент НАПН України, академік НАН і НАПН України Василь Кремень і академік-секретар відділення вищої освіти НАПН України, академік НАПН України Петро Саух.

Польські професори поділилися досвідом щодо реформування освіти та науки в Польщі. Професор Єжи Возніцкий ознайомив присутніх із законом про віщу освіту і науку Польщі, його вихідними положеннями, окресли проблемні зони й успішні кроки на шляху реформування освіти і науки в Польщі. Професор Домінік Антонович поінформував про нове нормативно-правове регулювання у сфері еволюції якості наукової діяльності та евалюації докторських шкіл.

З доповідями на семінарі виступили також польські колеги, які поділилися досвідом атестації наукової діяльності, зокрема: «Нове законодавство у вищій освіті і науці в Польщі», доповідач професор Єжи Возніцький); «Нове нормативно-правове регулювання у сфері евалюації якості наукової діяльності», доповідач професор Ян Поморський (Комісія евалюації науки); «Евалюація докторських шкіл», доповідач професор Домінік Антонович(Комісія евалюації науки).

Відбулася дискусія, в якій взяли участь науковці України і Польщі. Учасники відзначили інформативність семінару і актуальність піднятих питань.

Микола НАБОК,

учений секретар

відділення вищої освіти НАПН України?

"Освіта і суспільство", 2020, № 203, с. 2

18:51 15.06.2020