У Товаристві 28.10 відбулася зустріч з Сергієм КУЛІДОЮ, відомим письменником, головним редактором газети "Літературна Україна". Народний хор "Чумаки" привітав гостя чудовим виконанням народних пісень. Вітав Сергія КУЛІДУ і голова правління Товариства, член-кореспондент НАПНУ Василь КУШЕРЕЦЬ. Редактор розповів, що газета урізноманітнила, зробила цікавішою тематику і зміст публікацій, друкує кращі твори найбільш популярних авторів, зокрема і молодих, і це сприяє збільшенню тиражу видання. Подякував тим, хто підтримує газету, наприклад, Лізі українських меценатів (Володимиру ЗАГОРІЮ, Михайлу СЛАБОШПИЦЬКОМУ), Героям України, керівнику агрооб'єднання Леоніду ЯКОВИШИНУ, фінансисту і письменнику Володимиру МАТВІЄНКУ, усім тим, хто передплачує газету і таким чином підтримує її.

Було наведено приклад підтримки газети Товариством "Знання" України, що вже третій рік передплачує це видання в 12 культурних і навчальних закладів звільнених районів Донбасу, залучає журналістів газети до зустрічей з громадськістю в Товаристві.ghjuijkl

Заодно редактор поскаржився, що нема допомоги від держави, є лише мінімальна підтримка, якої ледве вистачає на сплачування оподаткування тією ж державою. На головного редактора лягає велике навантаження щодо пошуку коштів на випуск газети, що відриває його, редакцію від творчого процесу.

cvbrfg

Ведучий зустрічі, учений секретар Товариства В.Ф. ВАСИЛАШКО, як і письменник Сергій МАРТИНЮК, інші учасники зустрічі, крім позитивної оцінки газети, згадували і кращі публікації у ЗМІ, наприклад, статтю проти ймовірного розпродажу найбагатшої в світі землі без належного врахування корінних інтересів селянства. Варто проаналізувати, як використовується олігархами та іншими бізнесменами все те, що раніше давало дохід Україні, проінформувати народ про те, чи промисловість від приватизаціїї виграла, чи програла? Ні в якому разі не допустити прихватизації найбільшого багатства України - її земельних угідь!

Разом з тим виступаючі закликали вітчизняних і зарубіжних інвесторів фінансово підтримати газету.

Присутні позитивно оцінили діяльність газети "Літературна Україна", висловили зауваження і пропозиції щодо подальшого вдосконалення. її змісту, форм подачі матеріалів, продовжувати друкувати такі пропозиції на шпальтах газети.

Побожаємо же головному редактору ,шановному Сергію Володимировичу КУЛІДІ, редакції, авторам газети нових творчих успіхів, значно більшої спонсорської допомоги!

Прес-служба правління Товариства "Знання" України