Масштабна війна, яку розпочала Росія проти українського народу, спричинила йому нестерпні страждання, лиха, болі, сльози, печалі ... Ще більша біда в тому, що війна поступово перероджується у світову. Хіба це не свідчить про безумство "звіра із прірви Росії", сатанізму, як серйозну загрозу всьому людству та його існування? Ця гидота вже поширюється та гіперактивізується.

Ще А. Блок про ХХ вік так писав:

Двадцатый век ... еще бездонней,
Еще страшнее жизни мгло.
Еще чернее и огромней
Тень Люциферова крыло.

А президент США (1980 - 1989 рр) Р. Рейган постійно нагадував, що в сучасному світі ще важливу роль грає сатанізм. І ось у ХХ1 ст. ми з ним зчепилися.

Нині українці реальним сатаною вважають Путіна. Але хіба лише він? Так, він грає роль люцефера, але ж за своїми природними рисами він виглядає лише злобливим, лютим, але мініатюрним, біснуватим, кусючим тхором, який разом зі своїми ще меншими тхорами (князьками тьми та брехні) витоптували і витоптують стежки до сатанізму як символьного гуртового субєкта, уособленого зла, ворожого до цивілізації, руйнівної проти неї сили. І , відповідно до Біблії, - "Назва йому легіон, тому що їх багато" А по сучасному - це імперія соціального зла та облуди свравжня " орвелівська тотальна держава", де замість гуманних правових відносин панує "распорядок в бараке." Де влада грубо-централізована, а права громадян - під постійним силовим гнітом. Вся комунікація наповнена залякуванням, яке йде, з якогось дива, з боку українців. У ній основний ворог - в демократії, а страх основний метод управління. До цього додається дезінформація, облуда, ілюзія, "гавкання," міфи тощо. Все це стає для багатьох пропагандистів потребою, манією, насолодою. Так формується у суспільстві ментальний стан, де, як сказано в Біблії: "Дивилися, але не бачили, слухали, але не чули"! Все це означає, що в РФ царює дияволіада, де зло стає панівною частиною новітнього світогляду. Ось звідки ця (безпричинна з нашого боку) звіряча війна! Нещадне бомбування ракетами та літаками українських мирних міст, лікарень, пологових будинків, культурних центрів, жахливої облоги Маріуполя... Хіба це не порівняно з гітлерівськими злочинами? Ба більше! Загарбники не жаліють навіть своїх десятків тисяч убитих та поранених бійців. Навіть убитих бояться по- людські схоронити!

Коли ж російські громадяни зрозуміють, що Путін і К під тиском запрягли і поганяють їх як баранів на бойню? Заради чого? Заради продовження свого володарювання над вами? Думайте самі! І не будьте його баранами! Відповідальність за своє життя і життя ваших рідних у ваших руках! Не віддавайте їх біснуватим мучільникам народу і світу!

 

Голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України,доктор філософських наук, професор В.І. Кушерець