Так оцінив здобутки Малої академії наук Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на підбитті підсумків фінального етапу конкурсу-захисту досягнень цієї учнівської організації.

В конкурсі взяли участь 1200 найкращих учнів, які пройшли відбір у місцевих та регіональних відділеннях. Про них керівник держави сказав, що це справжні зірки України і додав: «Пишаюся вами, адже розумію, скільки ви докладаєте зусиль, скільки ваші наставники вкладають у вас. Важливо, щоб ви не тільки напрацьовували свої рішення, відкриваючи нові можливості. Важливо, щоб кожен зробив внесок у нашу країну. Країну, яка потребує нових рішень, сучасних відкриттів, здатних змінювати в доброму розумінні світ. Мало країн на світі, які можуть пишатися такою академією наук і такою кількістю обдарованої молоді».

Прем’єр-міністр зазначив, що ми маємо прекрасну країну і вона заслуговує бути лідером за якістю життя, уряд виділяє на розвиток наук понад 8 мільярдів гривень, створив Фонд підтримки стартапів з початковим бюджетом 50 мільйонів гривень, націлених на максимальне наближення розробок науки до потреб промисловості, аграрного виробництва, космічних технологій та інших галузей.

Володимир Гройсман зазначив, що завданням влади є зробити кожну дитину успішною і побудувати таку країну, у якій хочеться жити і працювати (за матеріалами ЗМІ, 21-23 квітня 2018).