«Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ. И вы, мундиры голубые, и ты, им преданый народ». Ці слова Михайла Лермонтова нині на слуху, напевно, у кожного жителя України. Якщо до них додати сучасні оцінки російським агресорам, які лунають по всього світу: «убивці»,«головорізи», «душогуби», «каїни» тощо, то в результаті отримаємо образ Росії, як «імперії зла». Вона накрила нашу країну хвилями ненависті та зла, які, як назвав відомий російський гострослівник, «возбуждают низменные страсти, чтобы русский украинца убивал». Як можна, при цьому, уявляти, що ми є братами «русского народа», з наголосом на слові «менший брат».


Які ж ви нам брати? Ви нікколи не були до нас щирими, відкритими. Завжди упереджено ставились до нашої субєктності та суверенності, дивилися нас через призму як донарів та постачальників людських та матеріальних ресурсів . Ваша російська мова та російська пропаганла стала суттєвою зброєю та інструментом, з допомогою якої, ви боролися проти нашої незалежності та розвязували війни і масові вбивства.
Сучасний світ бачить Україну, як надійного стабілізатора миру, вірним його соратником та союзником. Він впевнений, що Україна на основі мудрості та звитяг, твердо стоїть на захисті загально людських вартостей, цінностей та святостей.
Натомість Російська Федерація виглядає як суспільний стан альтернативному суспільству. . Все частіше її називають оркостаном через її надто агресивну природу. У цьому аспекті ми ніяким чином не можемо бути спорідненими з Росією. У нашій природі зовсім інший, на відміну від агресора, геном. У них - геном ординців, або як його по сучасному називають геном орків. Це сучасна категорія, якою позначають варварів із звіринними рисами, людиноподібних тварів без власної душі, із загарбницькими, агресивними рисами.
Українська історія - це історія постійних війн з ординцями за свою суверенність, Нині вона увійшла у фінальну стадію війни з переходом у геноцид, як найбільшого кримінального злочину, коли знищується не лише цілий народ, а й сама національна ідея. Путінці на 50 день свого вторгення в Україну вже стільки наробили лиха, скільки гітлеровці за час другої світової війни. Російська армія знищує цілі міста, комунікації, лікарні, навчальні заклади тощо.
Київська Русь,напевно, зазнала менше горя від чужинців ніж ми від «старшого брата», який , до речі, не має ніякого відношення до нашої Київської Русі. Хіба що путінські предки були на стороні монголо-татарської орди. Втім, судячи із загальної культури, путін ментально так і залишився ще в тій, минулій епосі. Історія Київської Русі – це і є історія України, а історія Московії - це історія Росії і нічого від Київської Русі в ній немає. Природа МосковіЇ, із грецькою назвою «Россия», загарбницька, яка шляхом насильного захопленням сусідніх територій «собирала землю русскую». Із півтора міьйонів московитів у ХV столітті вже в ХІХ столітт,і за рахунок загарбницької ассиміляці, стало 100 мільйонів «русских»!? Так появилися «истинно русские» Тургенєви, Далі, Кутузови, Аксакови, Булгакови… Такими «русскими» виявилася майже всі імператори із династіі Романових. З того часу нічого не змінилося в способах загарбання. Так, насильно переселивши 40 тисяч евакуйованих із розбитого росіянами Маріуполя, вони посилають їх «подальше»: на холодний північ та схід Росії.
Україна для Росії завжди була кровоносною системою її існування. Для її хижацької натури це була альфа і омега російської політики та їхньої брехливої пропаганди. Одночасно кожним захопленням пропаганда вдоблювала, що Росія – наймиролюбивіша, країна, а «миротворчі» спецоперації та окупації були вимушеними , так як вертає окуповані землі.?! Тобто, звичайна російська антилогіка: «Ми так боремося за мир у всьому світі, що не залишем «камня на камені»!? У реальності увесь світ бачить, що це звичайний бандетизм, де Путін призначений лише для «величі» та подальшого самоутведження як цезаря серед звичайних гопників, де він, мабут, уже став «вором у законі»!
Поки що рядові росіяни цього не розуміють, бо «разучились мыслить из-за инъекций останкивс кой иглой», не мають поняття про дії введених проти Росії санкцій, що їм загрожує, як спрогнозувати та спланувати своє майбутнє. Путіну вигідно тримати росіян, як бездумне бидло, яке легко можна залякати зарядом ненависті та зла. Машина ненависті та злоби ніколи не дасть збою, коли людей охоплює страхіття . Штучні потоки залякуванням міфічними бандерівцями, нацистами, тощо розпалюють ненависть та зло. Залишилось лише подати клич плебсу та «погнати їх нищити ворогів, тому що «якщо не ми, то вони нас». Так спрацьовує технологія, за допомогою якої підтримується острах, а з ним і ненависть та злоба. Як бачимо, путінська РФ добре засвоїла технологію лихих поганців. Що насправді ховається за їхньою брехнею та ненавистю? Банальне вбивство самих себе. Як символічно так і в натурі. Число вбитих російських військових більше 20 тисяч. І число їх постійно збільшується. Їх навіть не хоронять по- християнському. Від призиву тікають, бо бояться неминучої смерті. Але страх є і способом спасіння. Він мобілізує людину берегтися, цінити своє життя тощо. А краще за все застосувати значно результативний спосіб:
навести страх на Путіна і К’. Найбільший для нього страх - це поразка від України. Вона - неминуча його смерть! Прискоримо його поразку і спасемо не лише себе, а й увесь світ! Закон: хто розв’язав війну, тому зав’яжуть петлю на шибениці, - ніхто ще не ліквідував.
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України,доктор філософських наук, професор В.І. Кушерець