Шановні сіячі наукових знань, освітяни, діячі культури України, прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України!

Вітаєм зі святами суспільної злагоди і миру, єднання і досягнення нових успіхів народу!

Символічно, що в Києві піднятий найбільший в Україні Державний Прапор. Цей синьо-жовтий стяг – символ Незалежності і Свободи, слави і відродження України. Під цим знаменом утілено в життя нашу віковічну мрію про повноцінну державну самостійність України. Наш Державний прапор ми маєм берегти і шанувати як найвищу національну святиню, що надихає нас гордістю за Україну, за наш великий народ.

Незалежність, що символізує продовження тисячоліття нашої державності, відкрила унікальні можливості для соціально-економічного зростання, духовного розвитку, культурної розбудови України. Свято Незалежності демонструє єдність борців за волю України і синів та дочок цієї волі. Всі покоління єднають символи свободи, права вибору, демократичні традиції. Вітчизна розвивається, відкриває для себе нові суспільні горизонти та європейські перспективи.

Діячі науки, освіти, культури, економіки, сфери державного управління, що употужнюють силу Товариства «Знання» України, штатні працівники Товариства, з допомогою невичерпної сили знань, науково-освітнього поступу багато роблять і робитимуть, щоб Державний прапор натхненно майорів над усіма регіонами України, включаючи весь Донбас і Крим, щоб неухильно зростали сконсолідовані зусилля народу для підвищення престижу і могутності, гарантування безпеки, розвитку і процвітання України!

Слава Україні! Слава Героям України!

Президент Товариства «Знання» України,
президент НАПН України, академік НАН України і В.Г. Кремень

Голова правління Товариства «Знання» України,
президент Університету сучасних знань,
член-кореспондент НАПН України,
доктор філософських наук, професор В.І. Кушерець

Учений секретар правління Товариства «Знання» України,

письменник, заслужений журналіст України В.Ф. Василашко

23 серпня 2020 р.