Чергове засідання розмовного клубу «Українських вечорниць» його учасники присвятили темі українських народних традицій, українському гумору, виконанню власних літературних творів.

На початку, для «розігріву», під керівництвом Олександри Тюнькіної, учасники зустрічі виконали дві українські пісні «Їхав козак містом» і «Грицю, Грицю, до роботи».

Перед членами клубу виступила блогер, авторка оповідань, коротких гумористичних замальовок на основі власних спостережень Олеся Поліщук із Білої Церкви. Вона повідомила про свої спостереження за весільними дійствами в місті Білій Церкві та в селах району, зазначила, що в місцевостях можливі проведення весільних ритуалів по-різному, які в деяких селах стали традиційними, в окремих збереглися давні пісні і мова, що тотожна тій, якою написана «Кайдашева сім’я», що в різних селах одні й ті ж самі предмети побуту називають по-різному. Висновок такий: саме в сільській місцевості оберігається рідна мова і традиції. Останнім часом помітно, що навіть люди, які спілкувалися не так давно російською, переходять на українську. Що стосується гумору, то ні на радіо, ні по телебаченню справжнього українського гумору, який має свої, тільки йому притаманні особливості, не почуєш. А українці вміють жартувати, навіить краще від 95 кварталу. Дотепників треба знаходити і запрошувати до виступів.

Олеся Поліщук озвучила низку власних порад про виховання дітей та юного покоління, які вона рекомендує співрозмовникам як блогер.

Із своїми гуморесками виступив Олег Буць, враженнями від творчості Олесі Поліщук поділилася Ольга Дубовик.

Від зустрічі залишилися гарні враження і спогади.

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України (Петро Швець)

23.05.2019 р.