8 квітня у столичному Будинку актора представники Товариства «Знання» України на чолі з головою товариства Василем КУШЕРЦЕМ, взяли участь в ювілейному вечорі з нагоди 70-річчя відомого дисидента, правозахисника, філолога і публіциста, невтомного відкривача «білих плям історії» Василя ОВСІЄНКА.

vitannya

Голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук від імені Президента Товариства «Знання» України , академіка НАН України Василя КРЕМЕНЯ та від усіх членів товариства «Знання» України висловив свою вдячність ювілярові за видатний внесок у боротьбу за незалежність України і її розвиток, за національно-патріотичне виховання української молоді та з нагоди 70-річчя від дня народження.

Разом з давнім другом товариства «Знання» України народним художником України Валерієм Франчуком, ювілярові подарували картину, вручили почесні нагороди товариства й квіти.

– Честь народу складається з гідності кожного з нас. Якщо величезна більшість населення у своїй національній і людській гідності опустилася нижче нуля, то хтось має важити життям, закладати свою голову. Або ж усі разом підемо на дно, - сказав Василь Овсієнко.

Саме про це він пише у своїй книзі «Життя як покута», яка була презентована на вечорі.

В ювілейному вечорі взяли участь міністр України Євген Нищук, голова інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, народний депутат Микола Княжицький, а також відомі історики, дисиденти, громадські активісти.

Піснями віншували ювіляра вихованці фольклорного дитячого театру «Дай Боже», ансамбль української музики «Дніпро», Віталій Свирид, Тарас Компаніченко, Оксана Муха.

Людмила ЧЕЧЕЛЬ

Фото автора