10 липня о 17.00

Прослухати лекцію на тему: «Україна: освіта для світу в умовах війни»
Лектор - Василь КУШЕРЕЦЬ, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань

Основні питання, які висвітлюватимуться:
- Вплив стану війни на сучасне суспільство України
- Виклики в освіті в зв’язку з гібридною війною з Росією
- Інноваційне бачення нової Освіти

* * *

П’ять років війни змінили не лише геополітичний стан країни, а і свідомість молодих поколінь. Традиційна освіта вже не може впоратись з сучасними викликами суспільства, а молодь не знаходить відгуку на свої потреби та інтереси.

Чи є вихід? Так. Це нова освіта і просвіта, які спрямовані на моральне, фізичне, духовне і соціальне здоров’я людини. Це вихід на ефективні рішення, змістом яких є опора на внутрішні ресурси самої людини.

Нині ця формула стала трендом для нової парадигми освіти – «5:0», яка передбачає передусім нової якості життя, розвиток особливих якостей, які визначають великі можливості самореалізації, креативність та інноваційність мислення, компетентність у професійних та громадянських практиках, емоційних відчуттях радощів, які виходять із нових цінностей (що визначають головне у їхньому життю), вартостей (що виражають нові можливості), смислів (націлюють їхнє буття), святості (що визначають прояви людяності, доброти, допомоги нужденним, тощо), бути в середовищі, що постійно змінюється.

Уже нинішні умови освіти корінним чином відрізняються від вчорашнього. карколомні історичні зміни вимагають рішучої відмови від агресивної, авторитарної педагогіки, нової форми передавань знання майбутнім поколінням.

Лекція відбудеться за адресою: вул. В.Васильківська, 57/3, Київ (метро «Олімпійська»)
тел. 287-07-86
536-01-46