За словами організаторів проекту, за допомогою цього генного матеріалу буде створена нова людська цивілізація.

Китайська компанія Shainghai ManWei Technology здійснила виведення на орбіту першого в історії космічного банку генів DSB-01. Про це повідомило Центральне телебачення Китаю, інформує UkrMedia.

Запуск був здійснений у четвер з космодрому Тайюань (провінція Шаньсі, Північний Китай) за допомогою ракети-носія «Чанчжен-4».

Як стверджують організатори проекту, генний матеріал, отриманий від восьми громадян КНР, буде зберігатися протягом приблизно 1 тис. років. Він поміщений до спеціального контейнера, який не піддається дії космічної радіації.

Як зазначає телеканал, посилаючись на підрахунки фахівців, Земля може стати непридатною для людства вже в найближчі 400 років в результаті виснаження ресурсної бази і перенаселення.

«Передбачається, що за допомогою цього банку генів буде створена нова людська цивілізація», - йдеться в репортажі.

У найближчому майбутньому Shainghai ManWei Technology збирається створити космічний банк генів, де будуть зберігатися мільйони зразків. Згідно з планом компанії, цей генний матеріал потім доведеться переправити на Марс і «планети, подібні до Землі» (Наука техніка Китай Проект Супутники Планета Земля. 20.102018).