Незабаром на Місяці може з’явитися просунута космічна обсерваторія, дякуючи якій більш докладніше зможемо досліджувати космічний простір, який нас оточує. International Lunar Observatory Association (ILOA) i Moon Express власне оголосили, що погодилися на співпрацю з метою доставлення першого телескопу організації на Південний полюс Місяця у 2019 році.

moon1Moon Express займеться створенням технологій, необхідних для виконання тієї запаморочливої місії. Міжнародна Місячна обсерваторія (International Lunar Observatory, ILO) буде першим інструментом для візуалізації Чумацького Шляху і астрофізичних спостережень з поверхні Місяця.

Вершина 5-кілометрової гори Aitken освітлюється 24 години на добу, з неї відкривається прекрасний вид на Землю і кратер Shackleton, тобто місцезнаходження першої майбутньої місячної бази.

Moon Express відправить на поверхню Місяця кілька спускових апаратів. Вони допоможуть перевірити, чи є в тому регіоні вода та мінеральні речовини. Нагадаємо, що ця фірма представила нещодавно амбітні плани, пов'язані з природним супутником нашої планети.

moon2Вона має відношення до космічного видобутку в рамках першої місії спускового апарату MX-1, що має «приземлитися на Місяці та виконати кілька аналізів ґрунту. Американський стартап досягне Місяця ще в цьому році. Якщо місія буде вдала, в майбутньому компанія буде доставляти на Землю гірські породи і допоможе створити інфраструктуру для будівництва перших баз (джерело: geekweek.pl, 12 лют. 2018 р., Космонавтика / астрономія).