Президент України П. Порошенко 8 грудня 2015 року підписав Указ «Про присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2014 року».

Премії присуджено за такі роботи, що виконані окремими вченими або групами вчених: «Будова та еволюція Всесвіту на галактичних та космологічних масштабах, прихована маса і темна енергія: теоретичні моделі та спостережні результати», «Технологічні, організаційні та регуляторні засади побудови телекомунікаційних мереж сучасних та наступних поколінь», «Нові каталізатори та гетерогенно-каталітичні процеси: розвиток наукових основ та використання в хімії, нафтохімії та енергетиці», за розробку та впровадження системи зменшення техногенного навантаження на території і на населення екологічно кризових регіонів України, «Комплекс методів та заходів забезпечення безпечної експлуатації та ефективності АЕС України», «Геохімічні, петрологічні і геофізичні критерії прогнозування родовищ корисних копалин Українського щита», за створення та промислове впровадження високоефективної техніки із застосуванням еластомерних матеріалів для видобутку, переробки і збагачення мінеральної сировини», «Новітні технології в діагностиці та лікуванні хвороб вуха, горла та носа», «Волокнисті матеріали та вироби легкої промисловості з прогнозованими бар’єрними медико-біологічними властивостями”, «Новітні енергозберігаючі технології виробництва марганцевих феросплавів в електропечах», «Формування збалансованих агросистем виробництва національного насіння пшениці озимої», «Вимірювання соціальних змін в українському суспільстві. Соціальний моніторинг (1992-2013)», «Історія української культури» у п’яти томах (у дев’яти книгах)”, за комплект підручників з електронної техніки у трьох книгах: «Основи виробництва електронних апаратів. - Х.: ТОВ «Компанія СМІТ», 2006.-592 с.; Технология межсоединений электронной аппаратуры. – Х.: ТОВ «Компанія «СМІТ», 2005.- 432 с.; Введення в мікросистемну техніку та нанотехнології. – Х.: ТОВ «Компанія СМТ», 2011. – 416 с.».

В Указі Президента відзначені вчені багатьох відомих і мало відомих наукових закладів, університетів, виробничих підприємств майже з усіх регіонів України.

Повністю Указ Президента надрукований у газеті «Урядовий кур’єр» 12 грудня 2015 року та інших ЗМІ.