У Товаристві «Знання» України продовжують вшановувати пам'ять великого Кобзаря. До 205-річчя Тараса Шевченка у фойє Київського планетарію розгорнуто виставку картин народного художника України, лауреата Шевченківської премії Валерія Франчука «Кобзар у творах Франчука». Сімнадцять полотен із 200 творів на цю тематику можна побачити у ці дні.

174На виставку завітали студенти Університету сучасних знань підготовчого відділення для іноземців та осіб без громадянства України. На чолі з ректором університету Юрієм Ведєрніковим, начальником управління з організації освітнього процесу Тетяною Масленниковою, викладачкою української мови Катериною Волошиною оглянути виставку прийшли студенти – громадяни Алжиру. Вони з цікавістю послухали цікаву й пізнавальну лекцію про Кобзаря, яку підготував учений секретар товариства Василь Василашко.963

Творчість художника Валерія Франчука зацікавила студентів. Вони поставили ряд запитань митцю. Насамперед їх цікавило, що надихає художника і як йому вдається так майстерно передавати свої почуття в полотнах.58

«Вже не вперше мої твори мають можливість побачити кияни й гості міста у зручному місці – Київському планетарії, – сказав митець. Ще одна тематична виставка із 16 робіт, з присвятою Кобзареві відкрита в бібліотеці «Героїв Небесної сотні» на Оболоні. Її можна побачити до травня».

Валерій Франчук продемонстрував студентам макет майбутнього альбому «Кобзар у творах Валерія Франчука», подарував візитівки зі своїми творами та сфотографувався на згадку біля роботи «Мрійник Тарас».

Людмила ЧЕЧЕЛЬ