Нині, 9 січня, о 15.00 в 313 ауд. в Товаристві відбулося засідання Конституційного клубу, яке вів суддя Конституційного суду у відставці Володимир Кампо за участю голови правління Товариства. "Знання" України, члена-кореспондента НАПНУ Василя Кушерця.

baluhГоловним виступом був виступ з питань дотримання і порушення правових норм в Україні Володимира Григоровича Балуха (нар. 8 лютого 1971, Серебрянка, Роздольненський район, Кримська область, УРСР). Це — український громадський активіст, мужній борець за українську ідентичність, проти окупації Криму, політичний в'язень путінського режиму. Витримав знущання окупантів і тюремників РФ, але не здався ворогам. Віідмовився отримувати паспорт РФ, неодноразово вивішував Державний прапор України над своїм будинком у Криму.

Після 2014 року залишився громадянином України, але його позбавили українського паспорта..Вистояв як славний син України. Він вважає грабежом України продаж земель - найбільшого багатства України - у проектах законів, підготовлених на сьогодні.

В.Балуха, як і інших учасників зустрічі, дуже турбує недотримання у нас норм Конституції України, що негативно відбивається на всьому стані суспільного і політичного життя країни. Я вдячний В. Балуху, В. Кампу, В.Кушерцю, журналістці "Голосу України" Світлані Чорній, професору В.В.Неволову, культурологу Л.В.Лавріненко, іншим учасникам зустрічі, за підтримку моєї пропозиції - підготувати звернення до Верховної Ради України з пропозицією створити депутатську комісію Верховної Ради України, яка б аналізувала і виносила на обговорення парламенту невиконання конституційних вимог громадянами України, насамперед її владою.

baluh 1

Учений секретар Товариства "Знання" України

Василашко В.Ф.