1234567

Трендом 2019 року було багато чого, що пов’язане із діджиталізацією, і ми стали першим університетом, хто здійснив освітню програму діджиталізації бізнесу на базі Університету сучасних знань!

Ми рушили до Сінгапуру, вели переговори з топовими університетами світу і коли не змогли знайти офіційну (Міністерства освіти України) навчальну програму, яка б задовольнила сучасного студента, з однієї сторони, та роботодавців - з іншої, ми зібрали топові програми світу і, прислухавшись до побажань українських абітурієнтів, роботодавців та взявши до уваги закони України про вищу освіту, створили продукт, який, на наш погляд, не має аналогу і уже, фактично за півроку, досягли суттєвого результату - капіталізацію знань та навичок у студентів.

30 абітурієнтів повірили у нашу програму і стали першопроходцями в новому освітньому процесі! Це був нелегкий, але захопливий шлях, як для викладачів, так і для студентів! Вперше в нашому розкладі занять з‘явилися предмети, які були спрямовані на подачу комплексно структурованої і, головне, необхідної інформації без будь-якої ‘‘води‘‘.

Почали ми із “діджитал трансформації“. В цій темі ми проаналізували всі промислові революції, і, дійшовши до індустрії 4.0, заакцентували увагу на оптимізації та роботизації сучасного світу, де роботи з легкістю замінюють людину, забираючи чиєсь робоче місце; в умовах різкої недостатності робочої сили було актуалізовано спосіб вирішення сучасної проблеми більшості держав. Студенти переконалися в цінності нашої програми, яка веде до професії майбутнього!

Без юридичної підкованості в наш час бізнес довго не протягне, тож студентам були надані суттєві знання про угоди, договори, податки, адміністративну чи кримінальну відповідальність в тих чи інших аспектах онлайн бізнесу!

Філософія бізнесу - в цей предмет ми максимально структурували головні тези бізнесу та підприємництва! Більшість не розуміє, що таке сучасний бізнес та недооцінюють дану професію, гадаючи, що бізнесмени, це тільки ті, хто мотивовані на отримання прибутку!

Дизайн мислення та креативний менеджмент - про ці предмети ми можемо розповідати вічно. Бувши в сінгапурському університеті нам усі наголошували, що майбутнє за креативними людьми! Що в найближчій перспективі рутинну роботу передадуть роботам, а головна - людська цінність полягатиме в генерації нових та креативних ідей, які власне приведуть до змін та різкого підйому творчого ресурсу людини.

Кожної п‘ятниці в рамках неформальної освіти, студенти розвивали навички професій майбутнього, і, як тільки вони навчилися професійно використовувати свій емоційний інтелект, то наступної п‘ятниці на них вже чекав спікер із іншою глобальною проблемою людства.

Так, на одному із тренінгів спікер наголошував, що в 2018 році Стенфордський університет влаштував тест, де штучний інтелект вперше обійшов людину на швидкості читання, а головне, на розумінні прочитаного, однак він дав зрозуміти студентам, що стрімко зростаючі можливості тільки збільшують потребу в людях, які можуть критично мислити. Саме людина повинна оцінювати, наскільки оптимально і етично використовується технологія і як її відкалібрувати, щоб вона приносила користь. Це одна із головних навичок майбутнього - креативно, творчо і критично мислити!

Хакатони, воркшопи, гра в антикорупційну мафію і багато іншого ми використовували для употужнення інноваційного способу мислення.

Через декілька місяців, на базі Університету сучасних знань, була запропонована зустріч наших студентів із роботодавцями, де ми були здивовані, що більшість влаштувалися на роботу відразу ж після першої співбесіди ! Поспілкувавшись із роботодавцями ми зрозуміли, що навички майбутнього, включаючи ведення переговорів і взаємодія з людьми, клієнтоорієнтованості - допомогли студентам “продати“ себе як спеціалістів без будь-яких зусиль.

Один із студентів проявив неабиякий інтерес до самої програми діджиталізації бізнесу і не пропустив жодного обговорення та вдосконалення даного освітнього процесу, а вже через декілька місяців він очолив посаду керівника цифрової трансформації ( Chief Digital Transformation Officer - CDTO) Університету сучасних знань.

Людина, яка отримала вищу медичну освіту, буквально за один рік знайшла себе, а точніше, дізналася про свої скриті навички і опановувала професію майбутнього.

Це один із яскравих прикладів, коли чи не головним завданням викладачів є розкриття здібностей студента та їх вдосконалення.

Цього року ми збільшуємо набір на дану спеціальність до 500 осіб! Багато це чи мало судити поки важко, але це точно та кількість, яку ми осилимо і реалізуємо протягом навчального року.

Джерело: прес-центр університету.

Контакти УСЗ: Сайт - http://usz.1gb.ua
Facebook - https://www.facebook.com/college.umk2...
Instagram - https://www.instagram.com/cmk.umk/
Telegram канал - https://t.me/cmk_umk
Почта - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Моб. номер - +38 097 590 17 17