Вчені стверджують, що всього на відстані 31 світлового року перебуває світ, на поверхні якого може бути рідка вода. Ця планета, відкрита за допомогою телескопа TESS, отримала назву GJ 357 d.

Перспективна планета знаходиться в зоні життя своєї зірки. На думку астрономів, планета може підтримувати рідку воду, якщо виявиться, що вона має густу атмосферу і складається з каменю.

«GJ 357 d розташована в межах зовнішнього краю населеної зони зірки, де вона отримує приблизно таку саму кількість зоряної енергії від своєї зірки, що і Марс від Сонця. Якщо на планеті щільна атмосфера, для визначення якої будуть потрібні майбутні дослідження, вона може захопити досить тепла, щоб нагріти планету і дозволити існувати рідкій воді на її поверхні», — сказала астроном Діана Коссаковська, член команди, яка відкрила планету.

Однак, якщо на планеті не буде атмосфери, температура на її поверхні буде близько -53 градуса за Цельсієм, що значно нижче точки замерзання води.

Маса GJ 357 d принаймні в 6,1 рази більша за Землю, і планета обертається навколо своєї крихітної зірки кожні 55,7 днів. Інші подробиці про нову екзопланету можна буде отримати тільки після подальшого вивчення.

Раніше НВ повідомляло, що вчені за допомогою телескопа TESS виявили екзопланету з трьома сонцями, яка знаходиться на відстані близько 22,5 світлових років від Землі. Планета LTT 1445Ab обертається навколо головної зірки в системі LTT 1445, яка складається з трьох червоних карликів (NASA’s Goddard Space Flight Center / Chris Smith., Science Alert. 03.08.2019).