Півтора десятка років в Україні працює й успішно розвивається офтальмологічний центр «Новий зір». .

У 2018 році він за результатами народного голосування в рамках національного проекту «Українська народна премія» відзначений Дипломом у номінації «Офтальмологічний центр».

За рахунок чого центр має таку прихильність людей? Чи беруть фахівці центру участь у дослідницькій, раціоналізаторській роботі. Яким чином освоюються і запроваджуються найновіші технології в сфері лікування та попередження захворювань очей, що їх створює сучасна наука в галузі офтальмології в світі? Як підтримуються зв’ язки з світовими центрами офтальмології? Які методи для запровадження на часі?

Про це розмова з головним лікарем центру «Новий зір», кандидатом медичних наук, лікарем вищої категорії, членом Американської академії офтальмології (AAO), Європейського товариства катарактальних і рефракційних хірургів (ESCRS), Американського товариства катарактальної і рефракційної хірургії (ASCRS), з досвідом роботи понад 34 роки, визнаним авторитетом і новатором катарактальної і рефракційної хірургії, автором численних наукових статей, Георгієм Яковичем Пархоменком.

- В Україні працює 7 медичних центрів «Новий Зір» - Києві, Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, Хмельницькому, Черкасах і Сумах. Всі вони організовані за єдиним стандартом. У центрах надається широкий спектр послуг з діагностики та лікування очних захворювань. Якість послуг регламентується європейськими протоколами. В клініці зібрано все найкраще, що існує у світовій офтальмології на сьогоднішній день.

Найновіші технології, що представлені в клініці, дозволяють усунути захворювання, що раніше не піддавалися лікуванню. Завдяки надзвичайній точності нашого обладнання, можна гарантувати найкращий результат лікування.

Медичні центри «Новий Зір» спеціалізуються на катарактальній хірургії, для цього створені всі умови для якісного лікування. В 2012 році ми одними з перших в Україні відкрили напрям «Катарактальна хірургія на фемтосекундному лазері». Це - найвище досягнення світової офтальмології в галузі роботизованої хірургії захворювань ока. У 1999 році за винахід фемтосекундної лазерної технології вчені нагороджені Нобелівською премією. Раніше такі операції робили лише в Європі і США. Тепер цей технологічний апарат є у нас. Для хірургії катаракти використовується фемтосекундний лазер LenSx (Alcon, США). Його особливість в автоматичному виконанні найважливіших етапів хірургічного процесу: виконання рогівкового розрізу, формування круглого отвору в передній капсулі кришталика і дроблення ядра кришталика. Це дозволяє домогтися неймовірної точності всіх маніпуляцій, забезпечити високий рівень безпеки хірургії і отримати відмінний результат лікування.

Лікарі медичного центру «Новий Зір» були одними з перших, хто почав виконувати лазерну корекцію зору в Україні. Саме в нашому медичному центрі була вперше запроваджена найновіша безножова методика лазерної корекції зору – FemtoLasik, що виконується на фемто-лазері WaveLight® FS200, випущеному американською компанією Alcon в 2014 році. Промінь цього лазера дуже дбайливо ставиться до тканин рогівки. Це забезпечує формування ідеального за всіма параметрами шматка рогівки, гарантує швидкий і безболісний процес реабілітації, дає найвищі показники зору після операції.

Лікування в медичному центрі «Новий Зір» проводять найкращі офтальмохірурги України – 30 лікарів вищої категорії, 9 кандидатів медичних наук. Встановлено 290 одиниць діагностичного обладнання, 20 лазерних установок. Центр надає 300 послуг з діагностики та відновлення зору.

« Новий зір» є референтним центром американської компанії Alcon - одного із світових лідерів у виробництві товарів і техніки для офтальмології. Цей статус дозволяє нашим фахівцям проводити навчальні заходи з техніки хірургії та ознайомлювати лікарів України, Білорусії та європейських колег з останніми досягненнями світової офтальмології.

Наші лікарі беруть участь у міжнародних з'їздах і конференціях як доповідачі, проводять майстер-класи з офтальмохірургії.

Висока репутація центру підтверджена на світовому рівні. З нами співпрацюють відомі європейські офтальмохірурги: Франческо Коронас (Італія), Михайло Коновалов (Росія).

Лікарю центру, офтальмохірургу Андрію Коваленку належить всеукраїнський рекорд за часом операції катаракти - 1 хвилина 56 секунд. Він є членом європейського та американського товариств катарактальних і рефракційних хірургів.

Заступник головного лікаря, офтальмохірург Тетяна Манойло - лікар вищої категорії, кандидат медичних наук, захистила дисертацію по темі «Лікування аметропії з астигматизмом високого ступеня шляхом рефракційної заміни кришталика з наступною Ексімер-лазерною хірургією рогівки», постійний доповідач на конференціях і з'їздах офтальмологів в Україні та за кордоном, бере участь , як консультант і доповідач, в роботі обласних товариств офтальмологів Чернігівської, Львівської, Волинської, Рівненської областей, автор патенту «Спосіб лікування аметропії з астигматизмом» .

Головний лікар медичного центру «Новий Зір» в м.Черкаси, офтальмохірург, лікар вищої категорії, кандидат медичних наук Сергій Медведчук є учасником всеукраїнських та міжнародних офтальмологічних конференцій. Автор понад 15 наукових робіт і розробок, співавтор патенту «Спосіб ревізії фільтраційної подушки після імплантації пристосування для фільтрації рідини при глаукомі EX-PRESS».

Головний лікар медичного центру в м.Хмельницькому, офтальмохірург, лікар вищої категорії, кандидат медичних наук, Світлана Присяжна щорічно бере участь у міжнародних, європейських і республіканських конференціях, має більше 40 публікацій у вітчизняних та міжнародних виданнях, фахових журналах одноосібно і в співавторстві, 2 патенти на корисну модель, викладає курс офтальмології для сімейних лікарів на факультеті післядипломної освіти Вінницького національного медичного інституту ім. Н. І. Пирогова.

Успіху додає спаяний дружний і дисциплінований колектив центру. Кожен наш працівник свято береже і дотримується клятви Гіппократа.