Студенти 3-го курсу Київського кеоледжу УСЗ в рамках виконання контрольної роботи з редагування наукової та науко-популярної літератури слідкували за найновітнішими науковими та технічнгими розробеками в грудні 2018 року і встановили, що:

Додаток Google Lens навчився розпізнавати мільярд зображень

Про це компанія повідомляє у своєму блозі - звіті за минулий рік.

На старті у біліотеці зберігалося 250 тисяч об‘єктів, зараз їх сумарна кількість перевищує мільярд.

Великий обсяг предметів надійшов завдяки сервісу Goodle Shopping, який призначений для пошуку різних товарів в інтернет-магазинах.

Оскільки алгоритм Goodle Lens звіряється з тисячами зображень пошукача, визначення об’єкта на фото не займає багато часу. Цей метод дозволив додати значний об’єм даних, однак у нього є свої недолік. Він не враховує старі предмети.

За словами фахівців, вони вже працюють над цим рішенням, пропонують штучному інтелекту враховувати зображення, зняті камерами сматфонів.

Анна Рудакова

Фахівці охолодили суміш води і метанолу до температури мінус 260 градусів.

Учені NASA вперше отримали дезоксирибозу, компонент ДНК, змоделювавши в лаборпаторії в умовах космічного середовища.

Результати дослідження вказують, що органічні молекули, необхідні для існування життя, спочатку з’явилися в Космосі, а потім з кометами впали на Землю. Про це повідомило видання Science News 21.12.2018 року.

Денис Косенков

Україна може стати замовником TeslaModel-3

На сайті www.autocentre.ua 22.12.2018 розміщено повідомлення, що Україна може стати замовником нової моделі автомобіля

TeslaModel-3 після дворічних переговорів з компанією.

Пропонований автомобіль – повнопривідний варіант з двома моторами, який на одному заряді проїжджає 544 км, прискорюється за 4,8 сек. і розвиває максимальну швидкість 233 км/год.

Данило Яруш.