Канадець Бауде, який проголосив себе «химерним вченим», розповідає, що він заздалегідь посадив кілька сотень різних рослин, включаючи кукурудзу, гарбузи, соняшники, картоплю. розраховуючи, що рослини будуть виробляти кисень, щоб він зміг дихати ним у повітронепроникному приміщенні. Він затіяв експеримент заради того, щоб його шанувальники зрозуміли, як працює навколишнє середовище.

Коли чоловік переїхав в приміщення з рослинами, він почав вести щоденник на своїй сторінці в Instagram. Там він писав, що зіткнувся з серйозною проблемою: рівень вуглекислого газу піднімався занадто швидко.

У підсумку Бауте вийшов з парника через 15 годин. Він повідомив, що через підвищену хмарність рослини практично не допомагали йому, а рівень вуглекислого газу в приміщенні різко злетів. Незважаючи на ранній вихід із тимчасового житла, блогер подякував фанатам і описав свій досвід як «величезний успіх».

«Я міг би, напевно, протриматися і три дні. Але моя мета - це не просто вижити. Моя мета полягає в тому, щоб закінчити проект, не посинівши, не отримавши пошкодження мозку або тепловий удар і не спотворивши тіло», - зазначив Бауте (за Наука та техніка Канада Експеримент Кисень Рослини, 29.10.2018 р.).