Google використовує штучний інтелект для пошуку граматичних помилок . Сервіс Google Docs тепер буде використовувати штучний інтелект, заснований на механізмі машинного навчання, для пошуку граматичних помилок.

GoogleТестування нової функції вже почалося, поки вона доступна тільки для англійської мови, пише TechCrunch.

Як запевняють розробники, новий інструмент здатний виявити як базові граматичні помилки на кшталт вживання прийменників, так і більші проблеми зі структурою речення, включаючи неправильне використання підрядних речень.

По суті, новий інструмент перевірки є алгоритмом машинного перекладу, який може розпізнавати помилки і пропонувати виправлення під час введення. У перспективі штучний інтелект Google навчиться виявляти і виправляти більш складні проблеми в тексті, обіцяють розробники. Однак, поки незрозуміло, наскільки добре новий інструмент буде працювати в реальному світі.

"Ми застосували високоефективний підхід до граматичної корекції, заснований на машинному перекладі. Наш підхід до граматики схожий із перекладом. По суті, ми беремо невідповідну англійську мову і використовуємо наші технології, щоб перевести його на правильну англійську", - сказав віце-президент Google з продуктів Девід Теккер.

Цікаво, що Google вибирає підхід, заснований на перекладі, який ще раз показує ставки компанії на штучний інтелект і те, як вона планує використовувати ці методи практично у всіх своїх продуктах з плином часу.

Раніше НВ повідомляло, що компанія Google використовувала алгоритми машинного навчання, щоб прибрати з фірмового магазину 700 тисяч шкідливих додатків. Крім того, з Play Market були видалені близько ста тисяч недобросовісних розробників. Роль штучного інтелекту зводилася до виявлення небажаного контенту, такого, як розпалювання ненависті або насильство. ШІ позначав подібні додатки, щоб в подальшому їх більш уважно розглянули співробітники Google (Facebook Twitter Google+/ 24.07.2018).