У провінції Сичуань на південному заході Китаю ентомологи виявили комара, довжина крил якого становить 11,15 см, передає Ukr.Media. "Ці комарі виглядають жахливими, однак вони не харчуються кров'ю, а п'ють нектар. Тривалість життя дорослих особин становить всього кілька днів", — сказав куратор Музею комах Західного Китаю Чжао.

Komar

Він також додав, що в світі нараховується десятки тисяч видів комарів. Майже 100 з них харчуються кров'ю і можуть бути проблемою для людства.

Раніше була названа єдина в світі країна, в якій немає жодного комара. Комарів немає ні в Ісландії, ні на Фарерських островах, хоча в сусідніх країнах ці дрібні й численні кровопивці відчувають себе цілком привільно. Що ж їх не пускає на ці "заборонені території"?

Деякі вчені стверджують, що виною всьому є океанічний клімат Ісландії.

І хоча відсутність комарів у цій країні залишається найбільшою природною загадкою, яку вчені так і не «розкусили», туристи дуже задоволені таким станом справ, оскільки в Ісландії і Фарерських островах можна подорожувати, не боячись цих маленьких кровопивць, від яких не допомагають ніякі сучасні засоби, в тому числі і щільний одяг.