Колись ліси а в південній частині річки Амазонки вважалися безлюдними до появи мореплавців Христофора Колумба. Проте ця думка суперечила ученим, які знайшли докази існування ще однієї давньої цивілізації.

Поселення нараховувало від 500 тисяч до мільйона осіб.

Давні люди поселялися на майже 1800 кілометрах тропичного лісу..Завдяки супутниковим знімкам учені виявили 81 археологічний об’єкт.. Проте на місці експедиції учені знайшли 104 земельні структури, що мали форму геогліфів. Діаметр утворення складав від 30 до 400 метрів. Тому археологи встановили, що надзвичайна знахідка – це своєрідні насипи, з‘єднані між собою спеціальними проходами.

auka

Такі укріплені селища учені датували 1250–1500 роками н.е. Під час археологічних раскопок вчені знайшли кераміку, поліровані кам’яні сокири, рештки добрив і побутові відходи.

Існує загальна уява, що Амазонка – це місцевість, де жили роззосереджені кочові племена. Це не так. «Ми виявили, що деякі популяції були значно більші, аніж раніше виявлені» - розповів археолог Йонас Гресогріо де Соуза.

Вчені вважають, що давні люди в Південній Америці мали близько 1500 землянок. Покищо дослідження продовжуються. Очолив експедицію учений з Університету Ексетер, що в Великобританії (Історія LifeStyle, Science Alert, 28.03.2018).