Людські клітини мають цілий ряд своєрідних геномів, які можуть нести в собі спеціальні програми. які самі себе знищують.

smert

Вчені з Росії заявили, що можуть назавжди вирішити питання з регулюванням смерті серед населення. Вони відкрили здатність блокувати програму самоліквідації всередині клітин організму.

Фахівці НДІ і МДУ у Росії зійшлися в єдиній думці, що людські клітини мають цілу низку своєрідних геномів, які можуть нести в собі спеціальні самознищуючі програми. Щоб ці сигнали почали працювати, потрібно досягти певних умов. Всередині спеціальних лабораторій МДУ і ІТЕБ РАН були проведені досліди з раковими клітинами. Вчені прийшли до висновку, що клітини людини цілком можливо врятувати від смерті, «вимкнувши» програму самоліквідації. Головну роль у запуску смертоносної програми представляє білок кавеолин-1. Саме він починає процес самоліквідації клітини. Цю речовину експерти продовжують вивчати. Вони впевнені, що ліквідація або блокування програм ліквідації клітин цілком дасть можливість зупинити смерть серед людей (Ukr.Media/science, 6.03.2018).