«Ми робитимемо все, щоб у нас для молодих вчених, якщо вони мають талант, хист і нестримне бажання займатися наукою, створити максимальні умови. У жодному разі не можна допустити, щоб вчені вимушені були полишати Україну», - сказав Президент України Петро Порошенко на зустрічі з переможцями олімпіад, вихованцями Малої академії наук і молодими вченими в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

З цією метою, продовжував глава держави, створено Національну раду з питань розвитку науки і й технологій, створюється Національний фонд ддосліджень, йдеться про започаткування системи грантів, за які точилася б чесна й конкурентна боротьба. «Весь світ давно працює в такому алгоритмі. І приємно, що ми крок за кроком рухаємося в цьому напрямку».

Президент зауважив, що потрібно зробити так аби навіть молоді люди, навчаючись у сільській школі, мали доступ до інетерактивних занять найкращих викладачів світу. Прикладом може бути активна участь українців у програмі «Горизонт 2020».

«Наша співпраця в науковій галузі – складова Угоди про асоціацію, яка відкриває нові можливості для українських вчених… влада робить усе для якомога швидшої гармонізації українського законодавства з нормами ЕЄ», додав Президент.

Президент вручив 40 президентських премій молодим ученим, ознайомився з виставкою наукових проектів, де зацікавився проектами розробки безпілотних літальних апаратів та іншими з різних галузей науки.

Глава держави резюмував, що для молоді відкриті всі дороги, потрібно знати українську мову, англійську та інші мови, тоді всі можливості будуть доступні для наших учених (за матеріалами ЗМІ, 24-26.02.2018).