Фізики Московського державного університетку імені Ломоносова, а також колеги із Сполучених Штатів Америки, розробили надшвидкий перебудовувальний метаматеріал, використавши як основу наночастинки з арсенію галію.

FizMІнноваційнійний оптичний матеріал може використовуватися для створення обладнання для швидкої передачі даних – в тому випадку мова може йти про справжню революцію в цій галузі.

Новина, що присвячена перспективній розробці, з’явилася у виданні Nature Communications, а коротко про винахід фізиків пише ресурс indicator.ru.

Метаматеріали з оптичними властивостями є штучними об’єктами, стали реальними завдяки нанотехнологіям. За останні два десятки років з’явилося багато метаматеріалів з різними властивостями – деякі з них можуть використовуватися навіть для фантастичних покищо стелс-технологій.
Фізики розробили технологію, яка дозволяє «включати» і «виключати» оптичні метаматеріали – при цьому, це можливо робити з надзвичайною швидкістю, наприклад, сто мільярдів разів за секунду. Технологія, як переконані автори, спричинить прорив у надшвидкій передачі інформації (Око планеты. «Наука и техника». Новости науки и техники, planet-today.ru.14.05.2017).