Таку думку висловив директор московського Аналітичного центру «Левада-центр» Лев Гудков на сайті «DW» в розділі «Політика і суспільство».

Автор зазначає, що «політика репресій проти науки не просто ганьблять країну, але й неминуче обертається загальною деградацією». Він різко розкритикував рішення міністерства юстиції Росії внести очолюваний ним соціологічний центр до списку «іноземних агентів» і заявив про наміри оскаржити його в судовому порядку.

Ситуація дуже ускладнює діяльність його організації: «Саме по собі клеймо «іноземного агента», яке в нашій країні розуміється винятково як синонімічне «шпигунство» і «диверсант», блокує проведення масових та інших соціологічних опитувань». Це висловлювання Лев Гудков наводить із заяви, що опублікована на сайті організації.

Л. Гудков наголошує, що в майбутньому репресії загрожуватимуть не лише соціології, але й іншим наукам. Така політика, на думку вченого, не просто ганьбить країну, але й веде до придушення джерел її розвитку, стагнації, що призводить до моральної, інтелектуальної та соціальної деградації (www.dw.com/uk/директор-левада-центру-рф., 7.09.2016).