У конференц-залі Київського планетарію відбувся літературно-мистецький захід з нагоди вшанування відомого українського письменника Юрія Мушкетика та вручення дипломів випускникам Університету сучасних знань.

Цими днями Юрій Мушкетик відзначив своє 90-ліття. Члени колективу Товариства «Знання» України вітали ювіляра у день народження особисто. А сьогодні сказати добре слово про письменника прийшли голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України Василь Кушерець, академік НАН України, директор Інституту НАН України Микола Жулинський, відомий мовознавець Іван Ющук, заслужений журналіст України Василь Василашко. На зустріч прийшла донька письменника Оксана Мушкетик, член Національної спілки художників України.

IMG 20190326 122948«Під час відвідин, у день його народження, Юрій Мушкетик зарядив нас своєю позитивною енергією, інтелектом, - сказав у своєму виступі Василь Кушерець. – Юрій Михайлович переймається сьогодні долею України. Його хвилюють питання державності й розбрату, духовність українців. На завершення зустрічі-відвідин у Кончі-Озерній він підкреслив, що майбутнє України у наших з вами руках. Мені особливо приємно це говорити саме сьогодні, у день вручення дипломів випускникам Університету сучасних знань».

Багато добрих слів сказав про письменника  Микола Жулинський, до речі, сусід по дачі: «Ще минулого року я дивився як він щоранку виходив і робив зарядку, брав вудочку і ловив карасиків. Зараз він робить це рідше, але щоранку  із костуром  йде до поштової скриньки, щоб взяти «Літературну Україну». Він звик багато читати й писати. Щоправда зараз підводить здоров’я, зокрема зір. Якось я запитав, що приносить йому старість? На що він відповів: «Не старість мене лякає, а самотність. Нещодавно померли Олександр Сизоненко, Віктор Міняйло…»IMG 20190326 120708

Доброчесність – одна з головних рис письменника. І вірує він у правду. Сам письменник зізнається, що ночами, коли не спиться, думає про тих патріотів, які борються за наш сон на Сході України.

- Батько велів усім низько кланятися, - передала вітання донька письменника Оксана Мушкетик. А секрет його довголіття, мабуть, в любові до життя, до ближніх».

На завершення зустрічі присутні мали можливість переглянути фільм «Чорна долина» за твором письменника «Яса». На стендах можна було ознайомитися з книжками Юрія Мушкетика. Донька письменника Оксана Мушкетик привезла до Товариства «Знання» України кілька примірників роману «Торнадо» з автографом автора.IMG 20190326 130241

Особливо пощастило й запам’ятається цей день випускникам Університету сучасних знань. Дипломи їм вручили  Василь Кушерець,  голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, Юрій Ведєрніков, ректор Університету сучасних знань та Василь Василашко, учений секретар Товариства «Знання» України.

Людмила ЧЕЧЕЛЬ

Фото автора