Голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАПН України Василь Кушерець днями презентував для студентів Університету сучасних знань свою нову книжку - збірку коміксів «Будь завжди сучасним», яка вийшла у видавництві «Знання України»

Насамперед Василь Іванович пояснив, що комікси – це не просто збірка гумористичних висловів на важливі теми, як свого часу починався цей жанр, що має тривалу історію і поглиблений у значенні, випробуваний відомими вченими та письменниками в глибині століть. Ко́мікс (від англ. comic — комедійний, комічний, смішний; рідше вживається термін англ. sequential art — дослівно «послідовне мистецтво», яке використовує прийом «далі буде») — послідовність малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну зв'язну розповідь.

32681101 1478402278970325 8543871291088699392 nНе випадково в такій інтелектуально і економічно передовій країні, як Японія, комікси активно використовуються в освіті для зацікавлення молоді галузями знань, відкриттями в науці тощо, як підкреслював в попередній розповіді студентам у нас про цю країну проректор Університету сучасних знань, доктор юридичних наук Сергій Мосьондз, який повернувся з відрядження до Токіо.

До використання, тлумачення, розкриття філософського терміну «сучасні знання» тривалий час причетний і Василь Кушерець, який підтримав висунуту першим президентом Товариства «Знання» України, академіком Володимиром Шинкаруком ідею назвати новий ВНЗ саме «Університет сучасних знань». Внеском у Шевченкіану стала книжка В.Кушерця «Шевченко завжди сучасний», якою він обгрунтував »вічну сучасність» творчості Шевченка, як генія, що порушував «вічні проблеми», насамперед української нації, чимало яких і досі на часі, хвилюють українців.

Видання «Будь завжди сучасним» починається з діалогу викладача, зображеного на малюнку зі студентами: «А що таке «сучасні знання»?». «Сучасне – це те, що спричиняє вічне, «працює на вічність». Сучасність – мить вічності. Вічне те, що завжди сучасне». «Співучасниками» коміксів стали своїми висловами у виданні такі геніальні вчені, як Аристотель, Г.Гегель, Е.Кант.

Свідченням того, як глибоке, зацікавлене трактування сучасних знань актуальне і через десятиріччя свідчить передрук 17 травня ц.р. в інтернет-виданні газети "День" інтерв'ю Василя Кушерця про світ сучасних знань, їх значення і поширення в інтерв'ю журналіста Ігора Сюндюкова з В.І.Кушерцем ще 17 січня 2003 року у цій же газеті. ( «Живі» знання як відкриття світу Василь КУШЕРЕЦЬ: «Вкладення в інтелект нації дають фантастичну віддачу».Ігор Сюндюков).

Книжка і її роз’яснення автором сподобалося директору Київського коледжу Тетяні Петровській, викладачам і студентам Університету сучасних знань, які були присутні на презентації видання. Бажаємо виданню «Будь завжди сучасним» зеленої вулиці до сучасних читачів.

Василь Василашко, журналіст, учений секретар правління Товариства "Знання" України