Шевченківські дні в ВГО Товариство «Знання» України відзначені кількома подіями.

5 березня відбулася зустріч на тему «Сонце правди Шевченкового слова», учасниками якої були студенти Університету сучасних знань і Київського коледжу. Звучали вірші про Шевченка в авторському виконанні ученого секретаря Товариства Василя Василашка, директора коледжу Тетяни Петровської.

Екскурсовод Управління туризму Київської міської адміністрації лектор Наталія Пирогова розповіла про Шевченківські місця в столиці України, зокрема про місце, на якому покоїлось тіло Тараса Шевченка під час його останньої подорожі із Петербурга на Канівську гору. На цьому місці на Поштовій площі встановлено пам‘ятник. Про історію його спорудження розповіла член Ліги екскурсоводів м. Києва Тетяна Нечай. Вона презентувала фільм про створення цієї пам’ятки. називала чимало цікавих фактів, пов’язаних із нею..

6 березня увечері відбулося засідання клубу «Українські посиденьки» на Шевченківську тему з віршами і піснями, декламуванням творів Кобзаря. в якому взяла участь гід Наталія Пирогова.

7 березня у фойє планетарію Товариства «Знання» України відбувся вечір на тему «Возвеличення жінки»: Україна стала для Великого Тараса, якому не судилося жити в парі, вічною небесною нареченою.

У літературно-мистецькій вітальні виступили письменниця Антоніна Цвид, народний читець поезій Тараса Шевченка Анатолій Журавель, які свої виступи присвячували жінкам і Тарасу Шевченку.

Вів програму голова правління Товариства «Знання» України, доктор філософських наук, професор, член НАПН України Василь Кушерець.

Він озвучив чимало висловлювань про жінку із творів Тараса Шевченка, наголосив на великому значенні Кобзаря як заступника жінки. По суті, він розкріпачив жіноцтво. Голова правління висловив низку побажать жінкам – працівникам Товариства та структурних підрозділів.

У Шевченківські дні у фойє Київського планетарію розгорнуто виставки картин народного художника, лауреата Шевченківської премії Валерія Франчука і майстра народної творчості, автора Вишиваного Кобзаря Івана Рябчуна.

У ці дні в лекторіях Товариства прочитані лекції лікарем-практиком Ніною Смирновою на тему «Найкорисніший сніданок» і доктором богослов’ я Віктором Веряскіним «Духовність генія: Шевченко і Бог».

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України (Петро Швець)

7.03.2019 р.