Дослідники, які розробили ховерборд (дошку, що літає в повітрі завдяки магнітам), діляться своїми планами щодо врятування будинків від землетрусів.

Вони вважають, що у випадку природного катаклізму будинок можна буде підняти з землі за допомогою гігантських магнітів, і ця маніпуляція допоможе попередити пошкодження.

Грег Хендерсон (Greg Henderson), співзасновник і генеральний директор компанії Arx Pax, розповів, що вже має патент на систему з використанням води й газу, яка також дозволяє відривати будинки від землі. Але нова версія буде заснована на магнітах, а не на рідинах. Даний проект розроблявся близько року.

«Наша мета полягає в ліквідації структурного руху, - додає Хендерсон. – При цьому необхідно розраховувати точний час, коли об'єкт повинен підняти свої шассі, а ховердвигуни – активуватися».

Arx Pax використовує магніти для створення поля, схожого на те, що дозволяє потягам на магнітній підвісці їхати повітряною подушкою. В цьому випадку немає тертя, і з'являється можливість подорожувати на надвисоких швидкостях.