Надрукувати
Перегляди: 2902

Дослідники Nvidia розробили нову технологію штучного інтелекту, яка може відновлювати пошкоджені знімки або видаляти контент із зображень. Цей метод, названий "графічним малюнком", схожий на функцію "автооновления контенту", яку Adobe додала в Photoshop CS5 в кінці 2000-х років, зазначає Bleeping Computer.

Kolag548

Розробники з Nvidia кажуть, що нова технологія малювання зображень "може бути реалізована в програмному забезпеченні для редагування фотографій" і виконує ті ж дії, що і автозаповнення в Photoshop. "Попередні підходи зосередилися на прямокутних ділянках, розташованих навколо центру зображення, і часто покладаються на дорогу пост-обробку. Наша модель ефективно обробляє місця будь-якої форми, незалежно від розміру або відстані від кордонів зображення", - відзначили в Nvidia.

Дослідники Nvidia кажуть, що вони вдалися до такого алгоритму, використовуючи 55 116 масок для випадкових отворів та ліній довільних форм і розмірів. Ці маски були використані для видалення вмісту з вихідних зображень. Потім алгоритму показали зображення вирізу і його первісну форму, щоб навчити як відновити відсутні пікселі.

Далі дослідники підтвердили точність свого алгоритму за допомогою ще 25 000 масок, але не показали алгоритму вихідного зображення, змусивши його самостійно відновити втрачені частини зображення (за AddThis Sharing Buttons, Share to Facebook,kShare to Twitter, erShare to Google, 24 квiтня, 2018).