Надрукувати
Перегляди: 3582

Люди продовжують еволюціонувати – функції нашого організму змінюються.

ludsto

Таку заяву зробили генетики Інституту молекулярних біологічних наук і Інституту мозку Квінсленда в Австралії, пише Science Alert.

Учені знайшли в ДНК людини маркери еволюційних змін. Вони вивчили геномні дані більше 125 тисяч людей и помітили еволюційні відмінності між поколіннями. Досліджувалися 28 генів, пов’язаних із облисінням у чоловіків, віком жінок при перших менструаціях, перших родах и менопаузою, мінеральною щільністю пятки, силою переймів і размірами тазостегнового суглоба у жінок та ін.

Під час досліджень побачили різницю між поколіннями. і виявили ознаки віддалення шкідливих варіантів генів, зокрема стосовно пов’язаних із серцево-судинними і репродуктивними функціями.

Зміни генів серцево-судинної функції були пов‘язані з размірами талії та співвідношенням талії і стегна, але й надмірність жиру навколо талії був суттєво пов’язаний з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань. Тобто, люди з таким признаком частіше помирають в більш ранньому віці, відповідно, ця ознака буде траплятися в генах все рід\ше.

Серйозні зміни між поколіннями також були виявлені у жінок під час менопаузи, перших менструацій і перших родів (v nayke, 19 апреля 2018).