Надрукувати
Перегляди: 3192

Топ-52 розробників мобільних пристосувань добилися в 2017 році успіхів не в останню чергу завдяки українським програмістам

Дослідницька компанія AppAnie оприлюднила свій щорічний рейтинг найкращих у світі розробників мобільних програм. До їх числа потрапили компанії, частина офісів яких розташовані в нашій країні.

gameukrАналітики AppAnie щороку випускають "колоду карт" – Топ-52 найуспішніших розробників мобільного програмного забезпечення. Це компанії з найвищим рівнем доходу в крамницях iOS і Google Play. Як і в попередні декілька років, у рейтингу переважають представники Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

За підсумками 2017 року у цьому списку перше та друге місце зайняли китайські Tencent і NetEase. Далі – Netmarble з Південної Кореї. Загалом компанії з Китаю та Японії посіли 26 місць – рівно половину "колоди карт".

Місце #11 зайняв ірландський розробник мобільних ігор Playrix. Згідно даних порталу DOU.ua, офіси цієї компанії також розташовані в Києві та Харкові.

На 32-му місці розташувалася австралійська Aristocrat. Вона в жовтні 2017 року придбала Plarium Global Ltd, відділи якої є, серед інших, у Києві, Харкові, Одесі та Львові.

До престижного списку увійшла також французька Vivendi (#47). Їй належить відома в ігровій індустрії компанія Gameloft з підрозділами у Харкові та Львові.

У Топ-52 найуспішніших мобільних розробників 2017 року потрапили такі гранди IT-індустрії, як Microsoft (#39) і Google #42. (за: AddThis Sharing Buttons, Share to Facebook, Share to Twitter,rShare to Google, 1 березня 2018).