Надрукувати
Перегляди: 2962

Українець Микола Іванченко переміг на олімпіаді Genius, що відбувалася в США.

Школяр представив проект винаходу, який допоможе очищати воду від розлитої нафти. За його словами, гідрофобний адсорбент буде збирати тільки нафту, а воду відштовхувати. Нафта збирається в грудочки, які можна забрати з води будь-яким механічним способом. Цей адсорбент може увібрати рідини в сім разів більше за свою вагу.

VynahidnykМолодого винахідника вже запросили на ще один міжнародний конкурс в Тунісі відразу на фінальний етап.

Олімпіада GENIUS – це один із найбільших наукових конкурсів, у якому, крім США, беруть участь школярі з усього світу, зокрема, із таких країн як: Корея, Індонезія, Киргизстан, Мозамбік, Іспанія, Польща, Тайвань. Цього року в олімпіаді змагалися понад 750 учасників. Олімпіада сприяє глобальному розумінню екологічних проблем та досягненню стійкості, завдяки базовій науці, мистецтву, творчості, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Варто відзначити, що в 2015 році українець Самуїл Кругляк отримав бронзу на олімпіаді Genius за проект отримання електроенергії з атмосфери. На щорічній Європейській математичній олімпіаді для дівчат (EGMO-2017) у швейцарському Цюріху перемогу, нарівні з американською учасницею, здобула офіційна учасниця від України Ольга Шевченко (за повідомленням Міністерства освіти і науки України).