Надрукувати
Перегляди: 4256

Учені з Медичного центру "Маунт-Синай" у Нью-Йорку виявили індивідів стійких до генетичних мутацій. Тринадцять (з півмільйона) обстежених виявилися абсолютно здоровими при наявності смертельно небезпечного генетичного відхилення.

Вчені центру вивчали геном людини, намагаючись виявити мутації генів, пов'язаних із генетичними розладами, повідомляє Nature Biotechnology. У кожного з учасників експерименту перевірили 874 гени зі стовідсотковим показником мутації.

У тринадцяти "піддослідних" знайшли мутований геном, який неминуче повинен був призвести до смертельного захворювання, але ці люди були абсолютно здорові і не виявляли ніяких відхилень.

Раніше такі результати дослідження могли б віднести до помилкових - вищевказане вважалося неможливим. З чим пов'язана виняткова здатність деяких організмів демонструвати "імунітет" до мутацій, вчені пояснити не можуть.

До цього дослідження "сплячі" мутації досі залишалися непоміченими. У Медичному центрі "Маунт-Синай" сподіваються, що подальше вивчення цього феномена допоможе знайти засіб боротьби з генетичними захворюваннями (за повідомленнями ЗМІ, Новини науки і техніки).