Надрукувати
Перегляди: 129942

Психологічних травм додає війна

наш лекторВійна, яку веде російська Федерація з Україною, вже призвела до багатьох жертв, каліцтва як серед дорослого населення, так і дітей.

Наслідками воєнних дій стали психологічні травми. Особливо потерпають безпосередні учасники бойових дій на Донбасі, а також населення, яке змушене залишити свої домівки.

Про особливості надання психологічної допомоги в умовах бойових дій, у період лікування після поранення розповів лектор Сергій Грилюк, полковник запасу, дипломований психолог, начальник психологічного центру Збройних Сил України.

Він зазначав, що особливе значення мають профілактичні заходи серед військових, які полягають у своєчасній оцінці обстановки, умінні надати собі й товаришу першу медичну допомогу. Нині психологічної допомоги потребують навіть ті, хто ще не воював.

Допомога психологів щоразу вдосконалюється, на жаль, досі немає закону про захист психологічного здоров’я, хоча проєкт підготовлений ще в 2017 році. Навіть не серед військових, а в цілому серед населення відсоток тих, хто потребує допомоги, зростає. Кількість психологів збільшується, але їх ще не вистачає.

Лекція про гібридну війну і психологічну допомогу записана на відеоплівку в рубриці Ютуб на сайті Товариства «Знання» України.

Про культурно-мистецькі події

Лекцію про знакові культурно-мистецькі події в столиці України та інших регіонах прочитав у Товаристві «Знання» України професор, голова Київської міської організації Товариства «Знання» України Василь Неволов.

Він зазначив, що літній сезон традиційно заповнений фестивалями, ярмарками і концертами, кількість яких і якість щороку зростають.

У київських театрах буде й класика і нові постановки. Серед них такі як «Кайдашева сім‘я», «Шельменко-денщик», «Швейк», «Не плачте за мною ніколи», «Увертюра, до побачення» за участю відомих і знаменитих артистів.

Якраз настав сезон Івана Купала. Це свято відзначають в різних місцевих варіантах по всій Україні. Як приклад, на свято Івана Купала біля водоспаду в селі Шипіт на Закарпатті збираються тисячі неформалів, де мирно вживаються представники різних молодіжних рухів і субкультур. Події відбуваються як до, так і після календарного Купала. Фестиваль йогів і ведичної культури у Вінниці збирає шанувальників східних духовних практик , прихильників здорового способу життя та вегетаріанства.

Як і щороку шумітиме Сорочинська ярмарка на Полтавщині.

У Києві досить багато різних молодіжних фестивалів, приїздить чимало зірок, шумить різноманіття жанрів.

Багато цікавих мистецьких подій у Львові ,Одесі, Сумах та інших містах.

Про це ви можете більше дізнатися в рубриці Ютуб на сайті Товариства «Знання» України.

Прес-служба правління ВГО Товариства «Знання» України (Петро Швець)

8.07.2018 р.