Надрукувати

— Івана Миколайовича Рішняка я щиро шаную й поважаю. По-перше, він — мій земляк, родом з Роменщини. Думаю, що наші чудові краї вплинули на формування його світогляду, на формування його як особистості, починаючи від природи, включно з історичним минулим, як Петро Калнишевський, як інші герої, події, які відбувалися в наших краях, зокрема Конотопська битва, неподалік міста Глухів, гетьманська столиця України, і село Козаче, в якому відбувалися вибори одного із гетьманів.

Друге, що в ньому симпатизує, це те, що він обрав надзвичайно важливий для людей фах: фах працівника аграрного сектору, тобто його фах найближчий до селян. Іван Миколайович вибрав дуже потрібну для людей професію і багато в ній досяг. Справа не тільки у високих посадах, які він обіймав і обіймає, а справа в його фаховості, у його патріотизмі, у його відданості рідному селу українському, й Україні в цілому. Третє, про що хотілося б зазначити, це те, що він п'ять років тому взяв на свої плечі дуже невдячну і нелегку ношу, очоливши Сумське земляцтво у місті Києві. Не-вдячну тому, що це громадська організація, яка, так би мовити, не фінансується кимось спеціально, і на його плечах, з одного боку, — утримання цієї організації, а з іншого — заради неї він активізував роботу нашої організації. Це я можу говорити як член Ради земляцтва, справа не тільки у регулярних зібраннях, як, наприклад, загальне зібрання в цьому році в Національному університеті технологій та дизайну кількасот земляків, який очолює наш земляк Іван Михайлович Грищенко, а справа в тому, що поліпшились зв'язки між сумчанами в Києві і земляками Сумської області.

Ще одне — Іван Миколайович є милосердною людиною. Він має позитивні риси характеру, які визначають його поведінку. Це — доброзичливість, конструктивізм, готовність допомогти, спокійна вдача. З ним легко і приємно спілкуватись. Переконаний, що він зараз у розквіті своїх сил, можливостей і ще багато зробить для України і Сумщини, щоб в подальшому утверджувалась Українська держава і ставало більш заможним життя українців. Безумовно, заради того, щоб відійшли в минуле негаразди, які є в Україні, зокрема, щоб нашою перемогою увінчались бойові дії в АТО, щоб ми дали відбій агресивним діям збоку сусідів.


1«Літературна Україна», с.6, «Будівничий храму душ – Іван Рішняк. Портрет сучасного господарника, політика, мецената, змальований щирим словом його колег, краян, співвітчизників, побратимів»