На засіданні президії ВГО Товариство «Знання» України 12 листопада, яке провів президент Товариства В.Г. Кремень, прийнято низку постанов.

 Орієнтовним планом організаційних, науково-просвітницьких, культурно-освітніх заходів на четвертий квартал 2018 року і перше півріччя 2019 року передбачено розширення мережі місцевих осередків Товариства, підготовку проектів соціально-гуманітарного призначення, розвитку громадянського суспільства, громадянської освіти та громадянської активності дорослого населення, проведення Міжнародної виставки «Освіта і кар’єра в Україні» , методичного семінару з проблем освіти дорослих, Дня прав і свобод людини, заходи, присвячені 100-річчю Акту злуки УНР та ЗУНР, поетичному вінку Лесі Українки, Шинкаруківських читань, міжнародного мистецького заходу до роковин від дня народження Т. Г. Шевченка «Шевченко єднає народи», фестивалю «День театру» до дня 400-річчя та багато інших.

Заплановано лекції, присвячені науковим здобуткам лауреатів Нобелівської премії, відзначенню міжнародних і загальнонаціональних свят, виступи лекторів з економічних, політичних, релігійних, історичних, юридичних тем у лекторіях «Трибуна вченого», «Трибуна українознавця», «Європейський вибір України», «Криниця мудрості», «Фортеця української мови».

На засіданні президії прийнято постанови за інформацією ректора Університету сучасних знань Ю.А. Ведернікова, в якій передбачені заходи щодо подальшого розвитку навчального закладу, про організацію центру психологічної допомоги населенню та психологічної реабілітації учасників АТО на базі Товариства та Університету сучасних знань, створення центру «Історія розвитку української науки», керівником якого призначено доктора фізико-математичних наук, професора В.А Шендеровського, розглянуто окремі організаційні та фінансові питання.

Президент ВГО Товариство «Знання» України В. Г. Кремень вручив Почесну грамоту головному редакторові журналу «Наука і суспільство» Д. М. Єсипенку у зв’язку з днем його народження і ювілеєм від дня заснування видання.

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України

13.11.2018 р.