У Товаристві «Знання» України 26 січня 2017 року розпочато цикл лекцій Університету третього віку «Європейський».

Це спільний проект консорціуму організацій України та Польщі. Замовником проекту є Товариство «Знання» України, а лідером-виконавцем - громадська організація «Ліга Розвитку Науки». Обопільні зусилля спрямовані на модернізацію освіти дорослих, кооперацію з реальними секторами ринку і надання можливості всім бажаючим отримати знання та професійні навички з адаптації людини в сучасному суспільстві.

Україна, за дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров’я, на одному із перших місць у світі по депресії, передусім людей пенсійного віку. Навчальні програми побудовані з урахуванням вікових особливостей саме цієї категорії людей, їхніх потреб та інтересів.

У перші два дні перед слухачами виступили незалежний фінансовий консультант Андрій Малецький з темою «Пенсійна реформа та методи забезпечення старості» і кандидат педагогічних наук, консультант програми Британської ради Людмила Петрухан з лекцією «Саморозвиток, самонавчання, самозайнятість через співпрацю з донорськими організаціями та донорськими проектами». Відбулися презентації семінарів лікаря-консультанта Олени Бойчук «Психо-фізіологічні методи підвищення ефективності праці та навчання» і Людмили Петрухан за темою її виступу.

Своїми враженнями від програми перших днів роботи університету поділилися слухачі.

«Враження добрі, це потрібно для багатьох. Я жінка, 55 років, працювати мені ще 5 років. Зайнята поки що на фондовому ринку, але в перспективі велике скорочення, то, вважаю, що практичні поради мені згодяться» (Алла).

Михайло Шклярук, пенсіонер: «Хороше враження, сподіваюсь, що мої надії оправдаються і лекції принесуть користь у моєму житті».

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

27.01.2017 р.