Такий захід, організаторами і партнерами якого виступила ціла група громадських організацій, товариств, підприємств, серед яких Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я», Національний центр аерокосмічної освіти молоді, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Товариство «Знання» України, ЮЖМАШ, Президентський фонд України, Київський планетарій, "Україна Є" та інші, тривав з 3 до 5 жовтня.

Урочисте відкриття розпочалося в Колонній залі Київської державної адміністрації з привітанням Почесного Президента Леоніда Каденюка, першого українського космонавта, Героя України. Форум вітали також представники організаторів, запрошені гості, партнери. На тему форуму відбулася прес-конференція. Працювали тематичні панелі «Майбутнє Землі та Космосу», «Майбутнє науки та технологій», «Майбутнє економіки», на яких виступили астронавтка з Кореї, представники України, спікери з Канади (Ірина Севбо-Білецька, Сайрус Хагігі), Швеції (Валентин Гаденофф), Індії (Геррі Джейкобс), Португалії (Мігель Рейнольдс Брандейо), Білорусі (Олександр Аніскевич), України (Леонід Каденюк).

4 жовтня робота Форуму продовжувалася у великій фізичній аудиторії Національного технічного університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Тут відбулися презентації за темами «Аерокосмічна освіта в Україні» (УМАКО «Сузір'я»), «Аерокосмічна освіта в контексті реалізації ідеї Нової української школи» (НТУУ «КПІ ім.. І. Сікорського»), «Сучасні космічні можливості України (ДКАУ, підприємства космічної галузі). В роботі тематичних панелей «Майбутнє навколишнього середовища» і «Майбутнє людства» взяли участь представники США - Монті Міртл, України – Тарас Бебешко, Вікторія Хрутьба, виступили спікери Пол Томас (США), Любомир Дереш (Україна).

Відбулися представлення проектних команд «Цілі та очікувані результати роботи форуму», круглий стіл «Початок космічної ери», присвячений 60-річчю запуску першого супутника Землі.

5 жовтня робота Форуму продовжувалася в оновленому приміщенні Київського планетарію. Численних гостей зустрічав голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук, професор Василь Кушерець. Гостей було немало. Викладачі астрономії київських шкіл прийшли зі своїми учнями – молодими шанувальниками астрономії, студенти Університету сучасних знань, Київського коледжу та багатьох інших вузів. У фойє демонструвалась модель космічного корабля «Буран», на якому літав космонавт Леонід Каденюк, відеоролики про космонавтів-українців, біографія і творчий шлях українського вченого, конструктора багатьох літальних апаратів, а також «Бурана» Гліба Лозино-Лозинського.

На урочистій частині виступив Президент Товариства «Знання» України, Президент Національної академії педагогічних наук України, академік Національної академії наук України Василь Кремень, який зазначив, що силами Товариства проведена велика робота по оновленню планетарію, який є одним із найбільших у Європі за площею. Його відвідують сотні тисяч дорослих і дітей, які знайомляться із досягненнями в космічній галузі, поповнюють свої знання з астрономії.

Перед гостям и та відвідувачами планетарію, студентами виступили виконавчий директор Українського молодіжного об’єднання «Сузір’я» Сергій Яцков, народний художник України Валерій Франчук, заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема. Учасників заходу піснею привітала автор і виконавець пісень Аліна Шулик, виступила гостя із США Ляля Лісовська, яка презентувала книги про козаччину та Холодний Яр, що їх написала її мати; студентка з Японії, яка студіює космічне право, Харука Іноуе.

Голова Правління Товариства «Знання» запросив усіх гостей і відвідувачів до зали планетарію, де відбулася презентація наукових проектів творчих колективів із Чернівців, Києва, США, Канади , Білорусі, ліцею №145 з м. Києва., Університету сучасних знань на космічні теми, всього більше десятка. Змінюючи один одного колективи представляли свої розробки на різні теми, пов’язані із космосом, зокрема такі : «Спосіб транспортування ресурсів Місяця на Землю», «Майбутнє хайтеків і освіти», «Космічне село», «Майбутнє Землі та Космосу», «Космос у контексті мережевого суспільства», «Космічне майбутнє України», «Хмарні технології у навчанні», «Новицй спосіб запуску супутників Землі», «Портал космічного права», «Цифрова економіка», «Епоха камералізму» та ін..

Гостею Форуму була дочка першого Президента Академії наук України Тетяна Палладіна та правнук Максим Палладін.

Відбулося нагородження переможців проектів, вручення Почесних дипломів Форуму. Завершився Форум святковим концертом.

Викладач астрономії Київського ліцею №145 Поліна Троянівська зазначила, що такий захід у планетарії досить важливий і корисний для дітей. Діти дізналися багато про Україну як державу, де розвивається космічна галузь, познайомилися з астронавтом, побачили космічний корабель. Усі задоволені і вдячні організаторам.