Лекцію на тему «Давня Волинь і Велика (Біла) Хорватія» прочитав у лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна українознавця» краєзнавець, уродженець Волині, лектор-екскурсовод народного університету «Пам 'ятники України» Олексій Панасюк. Він презентував свою книгу з такою ж назвою, що видана в 2017 році у Волинській обласній друкарні.

Ведучий – учений секретар правління Товариства «Знання» України, заслужений журналіст України.

Олексій Іванович на основі історичних матеріалів про давню Волинь та Хорватію наголошував на гіпотезі про утворення давньої держави Велика Хорватія, чому вона зникла, який зв’язок давніх хорватів із давніми волинськими та литовськими землями. У \його книзі йдеться також про розселення волинян, хорватів та інших слов’янських народів на межі минулих тисячоліть

Лектор розповів про стосунки багатьох народів, які жили на території теперішньої України, причини їх військових сутичок, пояснював багато назв народів, річок, населених пунктів, які є відлунням далеких часів.

Учений секретар правління Товариства «Знання» України Василь Василашко розповів про те, як він під час перебування в Хорватії наяву зрозумів, що мова народу цієї країни та українська досить схожі. Він прочитав власний вірш присвячений цій події.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

7.02.2018 р.