Надрукувати
Перегляди: 2792

Василь Василашко, учений секретар Товариства "Знання" України.

"Початок Міжнародного дня Космосу відзначено святковим дійством у Київському планетарії Товариства. Свято відкрив голова Товариства "Знання" України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор В.І.Кушерець.

120825771 1520660418126610 52149290093254752 nВасиль Кушерець показав велику роль України, українців у дослідженні Космосу, і в час Незалежності. Це засвідчує діяльність 35 космонавтів СРСР, Росії, США і України, які народжені в Україні або чиє життя пов'язане з Україною. Космонавт Попович заспівав українську пісню в Космосі, а Леонід Каденюк відвідав Космос з "Кобзарем" Тараса Шевченка. Легендарним керівником космічних досліджень був українець Сергій Корольов, який попередньо в час репресій зазнав катувань сталінізму, але не зламався, а загартувався. В Україні вироблялися супутники і космічні кораблі.

Майже всі наші космонавти були гостями Товариства, сіячами знань про Космос, виступали в нашому планетарії, підкреслювали, ціною яких зусиль і знань досягали космічних успіхів. Важко, але можливо і фантастично красиво!

Студенти Університету сучасних знань і його Київського коледжу із захопленням слухали виступ Віри Каденюк- дружини Леоніда Каденюка, астронавта України і США, який вважав наш планетарій своїм другим домом. Полковник української авіації найкращим чином показав себе у США і Космосі, провів сотні, тисячі зустрічей, розповідаючи про досягнення України, українців у дослідження космічного простору. Був свідком, як поруч з космічним кораблем США, в якому летів і Каденюка, 20 хвилин летіло НЛО, про що раніше не можна було розповідати. Політ у Космос для Каденюка став здійсненням його шкільної мрії, що, очевидно, дуже корисно знати студентам, які були присутні на святі, щоб сміливі мрії і їм допомагали досягати великих успіхів. На святі виступила екс-дублер Каденюка, викладач Університету сучасних знання біолог Надія Адамчук.

З висоти відомого українського політика, правління Українського молодіжного аерокосмічного об'єднання «Сузір'я», учасників свята вітав голова цього об"єднання Олег Петров, який також високо оцінив подвиги українських космонавтів, особливо незабутнього Леоніда Каденюка, закликав молодих українців бути сильними знаннями і духом, а отже, непереможними.

Народний артист України Лев Сомов і відома як режисер Валерія Демченко разом з акторами талановито представили учасникам свята виставу "Ікар", присвячену українському астронавту, Герою України Леоніду Каденюку.

Від Товариства разом з працівниками планетарію організаційною підготовкою вечора, насаперед спектаклю, займався очільник Київської міської організації Товариства, заслужений діяч мистецтв України Василь Неволов".