У ВГО Товариство «Знання» України відбулася зустріч із автором багатьох патріотичних книг. Про їх зміст свідчать назви: «Здобули волю – здобудемо долю». «З Україною в серці», «Горжусь, что я Украинец», «Я Українець і маю розум Переможця» та інші. Це Сергій Мартинюк. Учасник двох майданів. Генерал-осаул Українського козацтва. Закінчив Одеське вище артилерійське училище. Родом із Одещини, Служив на Далекому Сході, зараз живе в Україні.

Про себе він пише так: «Я люблю свій край, вірю в його велич і неповторність. Пишаюся його історією. Починаючи від пелагів (лелеків), інакша назва етруски. Саме пелазги заснували пелазгіянську (мікенську) культуру, яку в сьогоденні називають грецькою, Пишаюся тим, що ми українці… Так і живу: «Дій так, щоб тобою пишалися діти».

У його книгах – багато майданних історій, не почутих, а особисто пережитих. Прослухавши його оповідання, вірші в авторському виконанні учасники зустріч говорили про них як неоціненні скарби нашої історії, що збережені для потомків.

У книзі «Народжені перемагати» – проза, поезії, п’єси. Усе про майдан. Книга видана видавництвом «Український пріоритет» у цьому році. Герої п єси з прологом і епілогом «Відгомін майдану» з усіх куточків України, їх привела в центр столиці любов до Вітчизни, боротьба за кращу долю свого краю.

Ведучий зустрічі – учений секретар Товариства Василь Василашко, заслужений журналіст України, член спілки письменників України.

Хід зустрічі з виступом автора та учасників можна переглянути в рубриці «Ютуб» сайту Товариства «Знання».

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України

19.10.2018 р.