Ці поради допоможуть поліпшити пам'ять та покращать розумові здібності.

Погана пам'ять — це проблема багатьох людей, які живуть в небаченому досі ритмі, враховуючи швидкість розвитку сучасних технологій, гігантський інформаційний потік, високий рівень стресу. Поради допоможуть не тільки поліпшити пам'ять, але і відтермінують наближення деменції, покращать роз умові здібності.

Вирішуйте прості математичні задачі. Коли ви попрощалися з математикою? Після закінчення школи? Чи університету? Має сенс знову сказати "привіт" цариці наук. Фахівці, які займаються вивченням головного мозку, в один голос стверджують, що щоденне вирішення навіть найпростіших математичних задач на додавання і віднімання однозначно запобігає нег ативним когнітивним змінам мозку.novyvy 1234567

Вирішуйте щоранку прості математичні приклади з арсеналу елементарної математики. Робіть це в умі, не використовуючи ні олівця, ні паперу, ні калькулятора. Щоб ускладнити завдання, постарайтеся вирішувати ці приклади в момент, скажімо, коли ви готуєте сніданок або приймаєте душ.

Розповідайте історії. Насправді, вміння вибудовувати складне оповідання має сильний стимулюючий вплив на головний мозок, тому, що вимагає від нас концентрації уваги на різних важливих деталях.

Кожен раз, коли ви збираєтеся лягати в ліжко, щоб солодко поспати, згадуйте у своєму мозку всі моменти минулого дня. Постарайтеся пригадати кожну дрібницю, кожну деталь, починаючи з моменту ранкового пробудження і закінчуючи ось цим самим моментом, коли ви опинилися в ліжку.

Продовжуйте вчитися. Абсолютно неважливо, скільки вам років. Рутина, щоденне повторення звичних дій в стилі "дня бабака" вкрай негативно впливає на активність головного мозку. Одні й ті ж прості рутинні дії, які повторюються день у день притуплюють людину.

Саме тому слід продовжувати вчитися — і зовсім неважливо, скільки вам років!

Навіть якщо у вас дві або більше вищих освіти, знайдіть час для того, щоб записатися на які-небудь курси. Зовсім необов'язково засвоювати нову спеціальність (хоча це дуже ефективний спосіб запобігти старінню мозку). Можна записатися, приміром, на кулінарні курси — головне, щоб ви вчилися чомусь новому. Повірте, ваш мозок від цього тільки виграє.

Займіться новим видом спортивної активності. Це не тільки виклик мозку, якому доведеться докласти деякі зусилля для його освоєння. Новий вид спорту — це виклик для нашого серця, яке, на секундочку, постачає кров в наш мозок.

Запишіться в якусь секцію, де люди займаються таким видом спортивної активності, який буде для вас новим.

Покращуйте дрібну моторику. Чомусь багато хто вважає, що дрібна моторика — це те, що важливо лише в дитячому віці. Дійсно, освоєння дрібної моторики вкрай важливо для дитини, однак з віком ми втрачаємо ті можливості, які колись були звичною справою для кожного з нас. Постійне підтримання на високому рівні (і вдосконалення) дрібної моторики є вкрай важливим для зорово-моторної координації, яка, у свою чергу, сприяє поліпшенню здорової мозкової активності.

Немає нічого кращого для вдосконалення дрібної моторики, ніж яка-небудь нова справа, якій ви будете віддаватися з задоволенням. А що може бути краще, ніж хобі? Якщо у вас немає хобі, варто його придумати. Враховуючи різноманітність сьогоднішніх можливостей, в цьому немає нічого складного.

Наприклад, можна зайнятися в'язанням, збиранням складних пазлів (особливо ефективні так звані 3D пазли); чоловікам відмінно підійде випалювання по дереву, робота з лобзиком, інші види активності. Неважливо, яке заняття. Важливо, щоб працювали ваші руки, пальці (Ukr.Media. 3.12.2019).