Україна у передовиках серед експортерів зернових, рекордсмен з виробництва соняшника та кукурудзи. Крім хорошого насіння, якісних добрив, фермери і великі агрокомпанії почали використовувати і передову техніку. Її найкращі зразки виставили неподалік Києва.

Борони, сівалки, культиватори і зрошувальні системи – все перевіряють агроексперти. Наприклад, виставлений на показ американський культиватор для того щоб розпушити землю, може охопити до 18 метрів. А українська борона може виїхати в поле раніше від багатьох, коли земля ще геть мокра.

Сучасна техніка розрахована і на глобальні зміни клімату. Нестача вологи з року в рік дається взнаки, тому машини мають берегти кожну краплинку.

Та всю причіпну техніку тягають неукраїнські трактори, з великими машинами у нас дефіцит. Багато років виробництво не підтримували, але іноземці кажуть, що це закономірно.

Зате Україна зробила кілька кроків вперед у виробництві високоточної техніки. Заміряти поле, знайти огріхи під час посівів чи підживлення із безпілотниками простіше, агросектор - передовик із використання дронів. А свої українські безпілотники ще й удвічі дешевші від американських, а працюють не гірше.

Розвиток ринку агротехніки в Україні зараз фактично переживає пік і житниця Європи нарешті з передовою світовою і своєю технікою.

Нагадаємо, Світовий банк надав $200 млн на підтримку фермерів в Україні (за матеріалами ЗМІ, Lifestype/Техніка,29.08.- 3.09.2019).