Надрукувати
Перегляди: 3226

На перший погляд, користь сиру — факт очевидний і незаперечний. Але все ж сліпо вірити в непогрішність цього кисломолочного продукту не варто.

SyrВсім нам відомо, що в натуральному сирі величезний перелік корисних властивостей. Проте, останні дослідження, які провели іноземні вчені, допомогли виявити деякі негативні впливи цього кисломолочного продукту, передає Ukr.Media.

Сир — повноцінне джерело білка, який засвоюється організмом дуже легко. Мало того, в сирі величезна кількість вітамінів групи В і РР. Цей продукт здатний зміцнити серцево-судинну систему, відновити роботу травного тракту, зміцнити опорно-руховий апарат і підвищити імунітет.

Однак, сир несе в собі і певну небезпеку для споживача. Варто розуміти, що це продукт бродіння, і при неправильному виготовленні або у випадку неправильних умов зберігання, у сирі створюються оптимальні умови для розвитку кишкової палички. А вона, у свою чергу, здатна провокувати різні захворювання в організмі.
Недобросовісні виробники додають в сир стабілізатори, які можуть спричиняти алергію, хоча за своєю природою цей продукт гіпоалергенний. На думку експертів, оптимальна жирність покупного сиру — від чотирьох до вісімнадцяти відсотків (https:/ukr.media/food/351418/, 22.03.2018).