Надрукувати
Перегляди: 3645

Останні мамонти загинули тисячі років тому, але через кілька років вони можуть з'явитися знову – американський генетик-біолог з Гарварду Джордж Чорч готується до воскресіння вимерлих велетнів. Він заявив про можливість повернення до життя шерстистих мамонтів. Це може статися уже через два роки.

Дослідникам вдалося зберегти ДНК останків вимерлих тварин. Живі клітини мамонта знайшли також і в Якутії (Російська Федерація).

Аналіз і порівняння виділених матеріалів ДНК з геномом слонів допоміг ученим виділити гени, що відповідають за характерні особливості мамонтів: густу довгу шерсть, жирові відкладення, що підходить для життя на холоді, склад крові.

За роки роботи досліднику та його команді вдалося знайти і внести в хромосоми азіатських слонів 45 генів мамонта, які були виділені зі збереженої ДНК. "Ми вже знаємо, як отримати потрібні зменшені вуха, підшкірний жир, шерсть і кров", – сказав Черч. Він зізнався, що таку тварину буде коректніше називати "слоном з ознаками мамонта", ніж справжнім шерстистим велетнем (за матеріалами Naked science та ЗМІ, 7 лютого 2017).