30 і 31 жовтня у Київському планетарії ВГО Товариство «Знання» України відбулося свято, присвячене найбільшому овочу в світі під назвою «Ходить гарбуз по городу». Шанування гарбуза та заодно і його близьких родичів проходить тут не вперше.

Про його традиційність на відкритті говорив голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Іванович Кушерець.

Цей овоч є надзвичайно цінним продуктом і люди споживають його з давніх-давен. На відміну від багатьох інших він тривалий час зберігає свої поживні властивості.

Свято гарбуза в Україні може стати одним із традиційних по завершенню польових робіт на противагу деяким закордонним, які до України не мають жодного відношення.

Весело було всім – і дорослим і малеч і - дошкільнятам і школярам, які завітали до Зоряної зали на перегляд фільмів про небо і зорі, далеку Галактику, студентам коледжу та Університету сучасних знань.

В рамках фестивалю відбулися конкурси експромтів «Осінні строфи», катренів (чотиривіршів) про дари осені. У фойє планетарію на столах - цілі гарбузові шедеври – вироби, скульптури, квіти, вирізані із гарбуза, різні страви (печиво, гарбузовий зефір тощо), які вже вкотре роблять ентузіасти Вікторія Дорош і Надія Сухенко. Це їхнє щорічне осіннє хобі.

Всі витвори ви можете побачити в розділі ЮТУБ на сайті Товариства «Знання» України.

Прес-служба ВГО Товариство «Знання» України

31.10.2018 р.